Izegemse Vrijetijds- en Atletiekclub
Sinds 1976

Sportiefste vereniging van Izegem 2004 - 2006 - 2008 - 2009-2010

Home
Geschiedenis
Lid worden
 
Kastelenloop
Pekkerscorrida
Uitslagen
Kalender
 
Facebook
 
Sportiefste vereniging
 
Superivacer
Marathon
 
Contact
Bestuur
 
Sponsors
Links
 

Marathon

Reglement

Bij IVAC beseft men maar al te goed dat een marathon lopen geen vanzelfsprekendheid is. Een goede (soms jarenlange) voorbereiding is noodzakelijk om een marathon tot een goed einde te brengen.

Jaarlijks worden de marathonlopers bij IVAC gehuldigd in januari. Wie één of meerdere marathons liep, wordt in de bloemen gezet. Ook halve marathons volstaan voor de IVAC-dames om in aanmerking te komen voor de hulde.

Maar er is meer. Wie als IVAC-er zijn allereerste marathon loopt en minstens drie jaar lid werd van IVAC die krijgt zelfs een marathon-trofee. De dames die hun allereerste halve marathon lopen bij IVAC krijgen ook een trofee onder dezelfde voorwaarden. Ben je pas twee jaar lid, je loopt je eerste marathon maar je besluit minstens een jaartje langer bij IVAC te blijven. Geen nood, jouw trofee wordt een jaartje in de koelkast geplaatst en het jaar erop wordt de trofee overhandigd.

Wie 25 marathons loopt onder de IVAC-kleuren krijgt een passend geschenk op de huldiging.

De eerste marathonloper was de heer Marcel Declercq. In 1979 was hij de eerste IVAC-er die deze olympische afstand wist te bedwingen. We moesten nog wachten tot 1994 toen Diana Dewitte als eerste IVAC-dame een marathon liep. Ze werd aan de aankomst persoonlijk door voorzitter Didier Vandeputte begroet met een ruiker bloemen.

Reeds meer dan 150 Ivacers liepen meer dan 600 marathons bij elkaar. Al die prestaties, de besttijden per IVAC-er en de plekjes waar al deze marathons gelopen werden, vind je terug op deze website. Veel surfplezier en vergeet niet te trainen voor een volgende marathon.

Marathonlijst vanaf 1979

KLIK HIER

De toestand

KLIK HIER